mzp
Milí přátelé, přesto, že rok 2019 teprve začíná, máme za sebou první akci a nehodláme nepřestat. Naše síla je však omezená tím, jak velké je celé hnutí. Zapoj se první únorový víkend v Ostravě.

Limity jsme my jedou do Ostravy!

Tři dny plné přátelství, diskuzí, vzdělávání a boje za klimatickou spravedlnost. Pojď s námi naplánovat třetí Klimakemp a jiné akce proti fosilnímu průmyslu. Plénum a doprovodný program se bude konat od 1. do 3. února v ostravské industriální oblasti Dolních Vítkovic, konkrétně v prostorách Provozu Hlubina. Vaří Food not Bombs Ostrava. V pátek večer se můžeš od 18:00 těšit na promítání filmu Ekostory, s následnou diskuzí, na kterou přijde i ředitel místní organizace Čisté nebe Nicola Carič. V sobotu a neděli pak budeme věnovat plénu. Sobotní večer ale bude zase patřit zábavěNeváhej a přijď. Nezapomeň na událost pozvat své kamarády a kamarádky! Těšíme se na tebe!

1,5° = konec uhlí hned

Konec doby uhelné musí začít hned, vzkázaly jsme v úterý Richardu Brabcovi pomocí světelného nápisu před Ministerstvem životního prostředí. Ministr Brabec namísto toho schvaluje rozšiřování velkolomu Bílina a výjimky z evropských limitů znečištění uhelným elektrárnám, které by podle něj měly ničit klima i po roce 2030. Elektrárna Chvaletice už nyní žádá o možnost získat výjimku, aby mohla ničit klima a ovzduší i po roce 2021. ČEZ plánuje prodej jedné z největších uhelných elektráren Počerady do rukou uhlobarona Pavla Tykače. Pokud chceme přispět k udržení oteplení planety pod 1,5 °C oproti předindustriální době, musíme ukončit těžbu a spalování uhlí do roku 2030.

Pokuty stále chodí, buďte ve střehu!

Stále očekáváme další desítky pokut, u každého člověka hned za tři přestupky. Lhůta na podání odporu je pouze 8 dní, proto je důležité, aby každý, kdo se účastnil přímých akcí během Klimakempu, pravidelně kontroloval svou (datovou) schránku. V případě, že ti přijde rozhodnutí o přestupku, co nejdříve papír vyfoť a napiš nám na pravo@riseup.net (PGP 5BCDE7EB). Obratem ti popíšeme, jak máš postupovat. Zároveň už přišly pokuty z báňského úřadu naším kamarádkám a kamarádům, kteří na loňském Klimakempu blokovali přímo jedno z rypadel. Úřad jim bohužel vyměřil pokutu v nejvyšší možné hodnotě, a to každému na 15 tisíc korun. Protože další výlohy padnou na advokáty, velmi tě prosíme o projev solidarity a zaslání alespoň malé finanční částky na náš účet. Nejvíce nás potěší, když si nastavíte pravidelný trvalý příkaz.

V novém roce trvalý příkaz pro Limity

V novém roce to chceme pořádně rozjet. Plánujeme celou řadu akcí a veřejných kampaní, třetí ročník Klimakempu, zvýšení tlaku na uzavírání starých uhelných elektráren. Proto tě chceme poprosit o podporu. Pošli nám v tomto roce 2019 korun nejlépe tak, že si zřídíš trvalý příkaz na 168,25 korun měsíčně, buď rovnou na naše číslo účtu 2201148764/2010, nebo přes Darujme.cz. Každý den je ale něco nového, a proto sleduj náš FacebookTwitter a Instagram, kde se dozvíš všechno a hned. Děkujeme, že jsi s námi a těšíme se na tebe, ať už na v Ostravě nebo při jiných příležitostech. Limity jsme my